Followers

Thursday, May 19, 2011

ANDA BOLEH NILAI SIAPA ANWAR...

Mesti bacaaaa..!!! Ekslusif..!!! Transkrip wawancara Anwar di Yahoo!Malaysia..!!! Bersama ulasan Duke Of UMNO..!!!


Saya dah review semula transkrip "Chit Chat bersama Anwar Auuww" di SINI dan saya berpendapat pemimpin "Anugerah Syaitan" ini sememangnya "check mate", terutamanya bila menjawab persoalan yang membabitkan video seks, OMEGA, atau bersifat menyerangnya. Jawapannya tak cukup meyakinkan..!!!

Berikut adalah antara beberapa soal jawab yang menarik untuk di ulas...

DSAI, ada org mengatakan jika budget buku jingga dilaksanakan negara akan bengkrap. apa komen DSAI

Anwar Ibrahim: sila teliti buku jingga dan kita pastikan negara maju dan rakyat terbela


Ulasan: Ternyata Anwar tidak menjawab soalan dengan baik. Dia tidak memberikan pun alasan yang menyatakan kebenaran buku jing"gay" itu. Dia tidak punya point bila pakar-pakar ekonomi dari dalam dan luar negara menyatakan bahawa planning buku itu tidak realistik serta akan menyebabkan keadaan ekonomi negara menjadi sangat parah ke tahap bankrupt! Anwar lulusan Sarjana Muda Am Bahasa Melayu saja, manakala Najib lulusan Sarjana Muda Ekonomi, siapa lebih reliable tentang fakta ekonomi?

When you come into power, will the issues below be realized?
1. Petrol price cut to RM1.30 per liter & maintained like that.
2. Import duty on foreign cars waived and Malaysians enjoy cheaper cars. Proton cars should be cheaper than now.
3. Toll on all highways cancelled, but the maintenance & service quality must be kept the same.
If yes, how long will it be implemented from the 1st day of your administration? (From: Didi)

Anwar Ibrahim: Petrol price: Look at the gov revenue. We should not burden the people. We can reduce the price.
Anwar Ibrahim: Import duty: We will certainly review and reduce tax. Anwar Ibrahim: Toll: Maintenance will be assured.


Ulasan: Tak realistik! Dia nak Kerajaan tanggung semua subsidi minyak, kurangkan cukai, import duti dan tol. Ini semua bakal mengurangkan pendapatan negara, sekaligus menyebabkan defisit, inflasi dan ekonomi negara tak ada back up yang kuat. Ini merbahaya justeru mampu menyebabkan negara bankrupt! Rakyat memang suka sebab semua harga barang diturunkan, tapi negara muflis! Inikah plan melingkup Anwar?

[Comment From Michael Michael : ]
Mr. Anwar, what’s your next politic’s agenda to reform the Malaysian politic’s system ?

Anwar Ibrahim: Good governance. Independent judiciary, election commision, anti-corruption commission. Distributive justice for the poor and the marginalized.


Ulasan: Kenyataan ini ternyata menghina sistem kehakiman negara. Condemn of Court! Secara mantiknya, Anwar berpendapat bahawa SPR, SPRM dan sistem kehakiman tidak independent. Masa dia jadi TPM dulu, dia tak buat semua ni. Dia kayakan kroni-kroni dia saja. Pink form diedarkan untuk geng-geng dia saja. Malah, dialah yang menyebabkan ramai kontraktor kelas F muflis mendadak! Tak ingat? Dialah yang bertanggungjawab naikkan faedah bank dulu. Mangsanya ialah kontraktor kelas F, manakala kroni-kroni Kelas A dia bolot semua projek! Projek ikan bilis pun diorang sebat!!!

DSAI, I want to ask u about ur shadow goverment that u had promised to rakyat?? Seems like it just like a fairy tale from ur side. Therefore can u explain to me about this matter…

Anwar Ibrahim: We have set up shadow committee which is more effective.


Ulasan: Tak payah cakap pasal shadow committee la! "More effective" konon! Shadow kat Sarawak pun huru-hara! DAP taknak Baru Bian jadi CM pun. Jadi Anwar rasa DAP akan setuju dia jadi PM? Sekarang ni memang la, bila dah menang nanti, jangan harap! Ntah-ntah dia sumbat mamat ni sampai mati dalam jail!

Comment From Brandon Brandon : ]
What would happen to next GE to Pakatan if Datuk Seri go to jail ? Would that be a break up in Pakatan?
Anwar Ibrahim: No reason to for me to be jailed based on facts and law. For now, reformasi!


Ulasan: No reason untuk dipenjara? Gila ke apa? Habis tu Saiful salah dalam hal ni? Air mani Anwar yang bertakung dalam bontot Anwar tu nak letak kat mana? DNA lelaki Y tu macamana pulak? Bukti-bukti lain? Keadilan untuk Saiful pula macamana? Anwar fikir keadilan tu bapak dia punya ke? Ada banyak reason untuk penjarakan Anwar. So, tak payah nak cakap "No reason", itu jawapan bodoh yang tak relevan dalam mahkamah!

Ramai yang telah bersumpah dan menyatakan kesediaan mereka untuk dilaknat demi menuduh DSAI dengan kes2 yg tidak sepatutnya seorang pemimpin harapan bangsa lakukan. Kenapa DSAI tidak bersumpah utk menafikan mereka2 itu? (Dari: Mamat)

Anwar Ibrahim: Sumpah mesti ikut syariat. Ini soal hukum, bukan mainan politik. Rujuk fatwa tentang qazaf http://risalahpr.blogspot.com/2011/01/teks-penuh-fatwa-dr-yusuf.html


Ulasan: Itu kenyataan Syiekh Yusuf Al-Qardhawi setelah Anwar putar belit fakta. Cuba Yusuf Qardhawi jumpa kami dan dengar cerita dari sebelah kami dan Saiful pula. Saya rasa, Yusuf Qardhawi lah orang yang pertama suruh Anwar bersumpah dan bertaubat. Tak pun dia hukum saja Anwar terus sebagai peliwat! Tak boleh sumpah konon. Habis tu yang bersumpah dalam mahkamah dan Parlimen tu, apa ke jadahnya?

Comment From Forest Forest : ]
Politics in Msia seems to be fought on a very personal level.. can you tell us why you are deemed “dangerous” by the ruling party? You were afterall a DPM under Mahathir regime. WHat has gone wrong between you and UMMO?

Anwar Ibrahim: Unfortunate for UMNO leaders to resort to dirty politics and pornography. I’m deemed to be dangerous because of my commitment to reform and combat corruption and cronyism


Ulasan: Oi Anwar! UMNO tidak pernah kotor sehingga kamu yang mengotorkan UMNO. UMNO tak kenal rasuah, politik kotor dan porno-porno ni sebelum kamu masuk UMNO pada tahun 1982. Komitmen untuk berubah? Perangi rasuah dan kronisme? Apa yang Anwar ubah masa dia jadi TPM? Yang dia ubah adalah membawa UMNO dari bersih kepada kekotoran! Dialah "bapak rasuah" dan "bapak kronisme" dalam UMNO. Sampai sekarang "penyakit
kelamin" tu ada dalam UMNO, susah nak dibuang! Jenuh Tun M dan Najib buang perkara tu, sampai sekarang tak selesai-selesai. Semua ni adalah "tahi" Anwar yang dia tinggalkan dalam UMNO!

What do you think your chances are getting out of all these allegations against you? (From: Sponge Bob)

Anwar Ibrahim: Trumped up charges. Conspiracy of UMNO leaders to deflect from central issues of governance, endemic corruption and abuse of power. We shall overcome.


Ulasan: Hahahaaaa..! Jawapan nak bagi sedap hati, nak pujuk jiwa sendiri. Setahu saya, semua pemimpin PKR dan pakatan haram tu tahu kes dia kali ni memang kantoi! Dah tak boleh nak cover lagi dah! Standy by masuk jail saja laaa...Tak payah nak "overcome"...Anwar is "coming over" to Sg. Buloh!

Comment From Amir Amir : ]
Ramai rakan seperjuangan diawal penubuhan PKR telah meninggalkan DS..komen

Anwar Ibrahim: beberapa orang dibeli UMNO. Majoriti yang punyai daya tahan, daya juang dan maruah masih kekal dengan perjuangan. Tenaga baru muncul, lebih wibawa dan dibuktikan dalam PRU yang lalu.


Ulasan: Dibeli UMNO? Diorang "kurang daya tahan"? Deyyy Sivaji...!!! Si Ezam tu merengkok dalam penjara, kena ISA, bapak dia meninggal pun dia dok dalam penjara pasal nak pertahankan kamu! Maca tu masih "kurang daya tahan" lagi ke? Si Azmin tu tahan? Tahan apa macam tu? Tahan bontot dia atau bini dia? "Dibeli" konon! Dah beribu-ribu dah ahli PKR keluar parti! Semua tu UMNO "beli" ke? Banyak duit UMNO nak beli diorang! Dah berapa biji banglo diorang ada hasil "dibeli" masuk keluar PKR??? Nampak sangat terdesak nak menipu...tak ada alasan lain ke?

I am from the philippines, Mr. Anwar, and if fate gives in to your way and your get the chance to lead Msia, one of the many southeast asian countries on the track of steady growth and development, what could the SEA community, and my country, Philippines, expect from your administration?

Anwar Ibrahim: Philippines: important neighbour and friend. Jose Rizal is our hero. Adios. Maraming Salamat Po!


Ulasan: Tu nak cari awek Philiphines lah tuuu?!!! Tak ada benda lain ke nak buat? Beli jiwa orang kat sana...lepas tu melawat..lepas tu..."tuuuuutttt..!"

[Comment From David David : ]
Give me one good reason why should I vote for you in the next election?

Anwar Ibrahim: For freedom and justice. Enough of racism and corruption.


Ulasan: Kalau ini saja reason dia supaya saya undi pembangkang on next election, jangan harap laaa...tak meyakinkan langsung!!! It's not a good reason after all!

Could Lesbians, Gays, Bi-Sexuals and Transgenders (LGBTs) look forward to a non-discriminatory environment – specific to them and not other minorities – if Pakatan were to take Putrajaya? Would this move be possible with PAS a part of the federal government? (Yahoo! Newsroom (Malaysia)

Anwar Ibrahim: We recognize importance of family and the institution of marriage. But we should not unduly harass or discriminate others. The answer is through education and PAS accept this view.


Ulasan: Ini antara soalan paling best! Hahahahaaa...kantoi! Anwar kata, kita tak sepatutnya diskriminasi Lesbian, Gay, Bi-Sex dan Transgender! Dalam erti kata lain, Anwar turut menerima golongan ini! Dan dia kata PAS pun terima jugak perkara ni!!! Hahahahaaa...yang ni saya tak payah ulas, pembaca fikirlah sendiri..!!! Hahahaaaa..!!!

[Comment From eizman bc eizman bc : ]
ada dato seri akan terus bsama rakyat yg dizalimi walopn dato seri sndiri terus menerus dizalimi dan adakah dato seri akan kembali ke umno jika ditawarkan mnjadi PM..

Anwar Ibrahim: Saya tetap bersama golongan Mustadh’afeen. UMNO sudah tidak relevan kerana dikaitkan dengan kezaliman, keangkuhan dan rasuah.


Ulasan: A'ahh.."terus bersama golongan Mustadh'afeen". Kepala hotak hang! Kalau betul bersama "mustadh'afeen", pemimpin tu tak duduk di banglo berharga puluhan juta RM di Bukit Segambut tu! "Madu" Anwar, si Azmin tu pakai "ferrari"..!!! Parking kat Pavilion pulak tu sebab nak cover line! Puak-puak mustadh'afeen tak duduk kat Pullman masa PRN Sarawak hari tu, mustadh'afeen duduk kat hotel murah jer...

Comment From lordleandre lordleandre : ]
Dear DSAI. If 98 never happened, would you still remain in UMNO?

Anwar Ibrahim: It happened due to my commitment to the reform agenda. UMNO leaders rejected. I was thrown in jail as a result.


Ulasan: Si Anwar ni faham soalan ke tidak ni? Orang tanya lain, dia jawab lain! Orang tanya sekiranya peristiwa 98 tak berlaku! Yang dia melalut tu apahal? Jawapan yang sepatutnya dia jawab ialah "Kalau peristiwa 98 tak berlaku, maka NEGARA NI ANA YANG PUNYA", ana boleh lingkup kan terus negara ni lahhh..!!!

Yahoo! Malaysia Editor: Is it true that you are the in the ‘sex video’…..? (From: Zuzayati)

Anwar Ibrahim: I have vehemently denied and lodged report to the police. UMNO leaders seem to condone this politics of pornography. And for them to speak of morality is hypocritical.


Ulasan: Aikkkk? Marah nampak! Nafi? Sumpah pun tak nak buat...ada hati nak suruh orang percaya dengan penafian dia tu! Kalau pencuri yang ditangkap mencuri, takkan dia nak ngaku kat mahkamah yang dia mencuri? Tentu dia nafikan depan hakim, "Saya mengaku tidak bersalah, tuan hakim". Samalah dengan jawapan si Anwar niiii...

(Comment From suffian ramli suffian ramli : ]
are you ready to implement HUDUD if u were chosen as PM?

Anwar Ibrahim: We must understand what is the higher objectives of the Syariah (maqasid syariah). Our priority is security, freedom and justice for all Malaysians.


Ulasan: Anwar pun tolak hudud...!!! Heheheheheee...PAS tentu suka punya jawapan ni..!!!

[Comment From Daniel Daniel : ]
Has the relationship between PR and Raja Petra has turned bad?

Anwar Ibrahim: I am in touch with him.


Ulasan: Ye ke? Bila kali terakhir kirim duit kat RPK? Berapa juta? Pakai account proksi mana? Bank apa? Ceciter..ceciterrr...

[Comment From Dr MiM Dr MiM : ]
DSAI, what is the rational of avoiding a simple ‘show your omega watch’ to the press and public? Logically, this simple move will ease your moral issues?

Anwar Ibrahim: What is the issue? First, Eskay claimed that it was given by a Saudi prince. Then, it was bought in taiwan in 2004 (when I was in jail). Why is there the need for me to explain?


Ulasan: Saya rasa, yang pemberi soalan ni is Dr. Novandri! Syabas Doc! Soalan hang keluar jugak! Saya ada hantar lebih dari 20 soalan, satu pun tak keluar! Hampeh! Anyway, Anwar gagal jawab soalan ni. Benda simple macam tu pun dia tak boleh buat. Alasan yang diberikan pun tak konkrit langsung! Lame reason!!!

[Comment From wasif wasif : ]
Buku apa-tulisan siapa yg paling bnyak mmpengaruhi pemikiran DSAI?:)

Anwar Ibrahim: Al-Quran, kitab hadith, karya-karya besar termasuk Shakespeare, Tagore, Iqbal.


Ulasan: Perggghhh...!!! Kenapa tak masukkan sekali buku & magazine GAY terkini? Malu ek? Buku John Hick bapak pluralisme tu tak nak masukkan sekali? Oooo...kena sembunyikan dari rakyat...malu la orang tau...kan? kan? kan?

Yahoo! Malaysia Editor: If you were at a meeting at the time of the alleged Saiful sodomy, why not recall all the witnesses who were with you? You have a strong alibi DSAI, why you don’t use it ? (From: SugarBarbie)

Anwar Ibrahim: The prosecution was malicious. That’s the reason why key witnesses were not called. Eg: Those involved in the meeting and Dr. Osman. This will be issues raised in my defense.


Ulasan: Aikkk? Tengah meeting? Bukan time tu Kak Wan kata Anwar ada dengan dia ke? Bukan hari tu Kak Wan kata Anwar ada kat rumah dengan anak cucu dia ke? Ooo..itu kes video seks! So CCTV tu bohonglah ye? DNA kat dalam bontot Saiful tu di ambil masa Anwar tengah meeting tu lah ye? Errr...maksudnya Saiful di liwat kat atas meja meeting tu bersaksikan pemimpin yang datang meeting tu? Dr. Osman tu check apa? Check sikit-sikit je? Tu pun reliable ke? Cari la alasan lain yang "beyond resoanable doubt"...!!!

[Comment From om om : ]
in your opinion, who is the man in the video. pls answer honestly.

Anwar Ibrahim: I have some suspects; big stomach and saggy breasts. ha ha


Ulasan: Honestnya jawapan! Yang bertanya pun satu, dia expect Anwar akan jawab secara "honest"? Hahahaha...Anwar tu mana ada "Honest" dalam kamus hidup dia..."Horny" ada laaaa...!!!

Yahoo! Malaysia Editor: Do you believe pakatan will reclaim Perak in the next GE? (Pretty Girl) Thursday May 19, 2011 12:27 Yahoo! Malaysia Editor

Anwar Ibrahim: Yes. And Putrajaya too insyaAllah.


Ulasan: Kah! Kahh..! Kahhhh...!!!!

[Comment From Amir Amir : ]
Mr. Anwar, who will become the Prime Minister if PR wins next G.E

12:35 Anwar Ibrahim: Fair question. PR will decide. We need your support.


Ulasan: Buat masa ni, Guan Eng kata Anwar as PM. Tapi bila dah menang esok, dah tentu bukan Anwar lagi daaaaahhhh...Kalau tak Kit Siang, Guan Eng lah jadi PM, kalau tak juga mesti Karpal atau Gobind..!!! Silap-silap Anwar jadi PM untuk para banduan jenayah dalam jail...

[Comment From malaysian malaysian : ]
Will you protect chinese citizen as well?

Anwar Ibrahim: They are all citizens. Wo-men tou shi yi cia ren


Ulasan: Ini kot ayat yang dia guna masa nak pikat China Doll tuuu???

Comment From PK PK : ]
Adakah betul dakwaan yang mengatakan Dato seri bersetuju dengan fahaman pluralisme dan bersetuju dengan tindakan Lina joy untuk keluar Islam ats nama kebebasan beragama??

Anwar Ibrahim: Percubaan juak UMNO untuk memfitnah termasuk menteri agama. Syeikh Yusuf Qardawi sedia jadi saksi seandainya saya didakwa dalam isu ini. Kita tidak menggalakkan atau meremehkan soal aqidah tetapi kita juga tidak boleh memaksa.


Ulasan: Jamil Khir dipersalahkan? Deyyy Anwar...tak ingat ke kamu kena "smash" oleh bekas Presiden ABIM dan Presiden Pertubuhan-Pertubuhan Pembela Islam, Dr. Yusri, baru-baru ni bahawa kamu mempelopori perkembangan PLURALISME di Malaysia melalui IKD? Dah lupa? Meh sini saya tempeleng kasi ingat balik! Tak payah kami sorok dan nafikan laaa...seluruh dunia Islam kat Malaysia ni dah tahu kamu bawa fahaman sesat!

[Comment From Stpehen Stpehen : ]
DS, bagaimana keadaan nasib penduduk peribumi Sarawak sejak 48 tahun di bawah regim BN?

Anwar Ibrahim: Miskin, parah, terabai dan tanah dirampas. Kita akan bersama berjuang pertahan hak rakyat. Agi idup, agi ngelaban!


Ulasan: Nampak sangat membohongnya..!!! Saya berada dua minggu di Sarawak dan rakyat Sarawak di sana tak miskin, tak parah, tak terabai, dan tanah tak dirampas pun. Rumah diorang besar-besar, kalau duduk rumah buruk pun, mereka tetap banyak duit sebab diorang simpan dalam bank. Mana ada tanah di rampas! Tanah mereka diambil dengan persetujuan pemilik tanah! Cuba tanya mahkamah! Kerajaan Sarawak tak pernah rampas tanah pun! Cuba tengok Anwar guna ayat...menipu betul!

Kesimpulan: Interview Anwar kat Yahoo!Malaysia ni agak kurang menarik sebab nampak tak berapa tersusun. Banyak soalan tak disiarkan dan Anwar tak menjawab soalan pun sebenarnya. Banyak jawapan dia kona sana, kona sini. Patut pun lulus Sarjana Muda peringkat "am" saja. Memang bodoh pun rupanya...

1 comment:

anti bohmau said...

jawab ikut sedap kepala tuut dia sj...bukannya ada fakta ka, statisitcs apa ka, rujukan laporan polis ka, pakar2 ka..semua main hearsay dari kepala 'anu'nya!!

yg heran tu pencacai2 dia boleh telan bulat2 mcm taik kambing semua jawapan dia!!!!
hesy!

Thought Of The Day

"Friendship improves happiness, and abates misery, by doubling our joys and dividing our grief...You wil always rise in life to the level of responsibility that you are willing to accept"

Selalu ada yang baru...


FOREX MARKET

FOREX MARKET

FOREX INVESTMENT

Forex exchange online.

Konsep Pelaburan Mesrawang/ jaminan modal.
Trader : Pakmie/Aris Danial
Email : Arisfx@yahoo.com
Berurusan contact +019 9947815
Sms +016 9217815


Rangkaian Traders
Malaysia ( Sabah, Serawak )
Indonesia
Brunei
Thailand
Singapore
Australia
Belanda

PERJUANGAN YANG BELUM SELESAI - DAN TAK AKAN SELESAI!

'Kenapa PaKMie memilih untuk membela MELAYU? PaKMie yakin, Allah melindungi agamanya dan agama bebas untuk semua bangsa. MELAYU hanya mempunyai TANAH MELAYU (MALAYSIA) sebagai tanah air meraka. Kenapa kita perlu memberi hak-hak kita kepada orang asing? Perlembagaan Malaysia sudah cukup adil bagi kesemua rakyat di Malaysia, tak kira Melayu, Cina ataupun India kesemuanya akan dibela dan diberikan pengadilan yang saksama. Pertualang Bangsa dan bayangan Dajjal patut hapuskan dan makhluk laknat ini harus ditentang sehingga dibuang negara dan dilenyapkan dimuka bumi Allah ini!...'

BERJUANGLAH! agar disaat kau menghembus nafas yang terakhir kau tersenyum dan orang lain menangis..

BERJUANGLAH! agar disaat kau menghembus nafas yang terakhir kau tersenyum dan orang lain menangis..