Followers

Friday, August 21, 2009

BISNES ONLIE: FOREX EXCHANGE

APA YANG MENYEBABKAN TURUN NAIK NILAI SESUATU PASARAN MATAWANG - OLEH ARISFX TRADER//Arisfx@yahoo.com

Pergerakan pasaran nilai sesuatu matawang berdasarkan permintaan dan pembekalan matawang tersebut. Nilai matawang akan menurun jika pembekalan melebihi permintaan. Oleh itu permintaan dan pembekalan terhadap sesuatu matawang yang menyebabkan sesuatu nilai matawang turun naik.

Oleh itu untuk meramalkan turun naik dan naik sesuatu nilai matawang, pedagang akan menganalisa pergerakan permintaan dan pembekalan sesuatu matawang.

CARA MENGANALISA DAN MERAMAL PERGERAKAN PASARAN MATAWANG

Ada dua cara yang digunakan oleh pedagang forex yang profesional untuk meramalkan turun naik nilai sesuatu matawang iaitu Fundamental Analysis dan Technical Analysis.

Fundamental Analysis

Fundamental Analysis atau didalam bahasa melayunya dipangil Analisis Asas, adalah cara menganalisis pergerakan pasaran matawang berdasarkan keadaan ekonomi negara matawang tersebut. Pedagang-pedagang jangka panjang seperti bank-bank, syarikat korporat dan sesebuah kerajaan lebih menggunakan Fundamental Analysis untuk meramalkan pergerakan pasaran matawang.

Technical Analysis

Technical Analysis atau di dalam bahasa Melayunya dipangil Analisis Teknikal. Technical Analysis adalah cara menganalisa atau meramal sesuatu matawang berdasarkan carta atau graft pergerakan sesuatu matawang. Pedagang-pedagang jangka pendek iaitu pedagang spikulasi lebih banyak menggunakan Technical Analysis untuk meramal sesuatu pergerakan pasaran nilai matawang.

Oleh itu bagi anda yang berdagang forex secara jangka pendek, maka anda akan banyak mengunakan Technical Analysis untuk meramal pergerakan pasaran matawang supaya anda memperolehi keuntungan lebih di dalam pasaran forex.

Bersambong...

Ulasan...

Blogger nalapambu said...
UMNO memang 100% tiada harapan di Permatang Pasir. Untuk mengelak kan dari malu mereka telah meletak kan seorang calun yang ada masalah. Perkara ini memang dibuat secara kebetulan.

Perbuatan ini se mata2 untuk menutup malu bahawa UMNO sudah tidak di terima oleh rakyat.

Calun yang akan kalah dan pasti kalah ini akan dijadikan alasan - "UMNO kalah kerana salah pilih calun".

August 21, 2009 2:05 PM

Delete
Blogger iceman said...

lari tajuk la napa ko nak sengal lembu gak dah la ko menyibuk jer kat cnie blog dah tak laku rate makin mencorot, orang dah tak datang menrapu kat tempat orang..ketepi2 orang nak belajar>>> Buat lawak lak hehe(Pakmie)

August 21, 2009 8:29 PM

Delete



2 comments:

nalapambu said...

UMNO memang 100% tiada harapan di Permatang Pasir. Untuk mengelak kan dari malu mereka telah meletak kan seorang calun yang ada masalah. Perkara ini memang dibuat secara kebetulan.

Perbuatan ini se mata2 untuk menutup malu bahawa UMNO sudah tidak di terima oleh rakyat.

Calun yang akan kalah dan pasti kalah ini akan dijadikan alasan - "UMNO kalah kerana salah pilih calun".

iceman said...

lari tajuk la napa ko nak sengal lembu gak dah la ko menyibuk jer kat cnie blog dah tak laku rate makin mencorot, orang dah tak datang menrapu kat tempat orang..ketepi2 orang nak belajar

Thought Of The Day

"Friendship improves happiness, and abates misery, by doubling our joys and dividing our grief...You wil always rise in life to the level of responsibility that you are willing to accept"

Selalu ada yang baru...


FOREX MARKET

FOREX MARKET

FOREX INVESTMENT

Forex exchange online.

Konsep Pelaburan Mesrawang/ jaminan modal.
Trader : Pakmie/Aris Danial
Email : Arisfx@yahoo.com
Berurusan contact +019 9947815
Sms +016 9217815


Rangkaian Traders
Malaysia ( Sabah, Serawak )
Indonesia
Brunei
Thailand
Singapore
Australia
Belanda

PERJUANGAN YANG BELUM SELESAI - DAN TAK AKAN SELESAI!

'Kenapa PaKMie memilih untuk membela MELAYU? PaKMie yakin, Allah melindungi agamanya dan agama bebas untuk semua bangsa. MELAYU hanya mempunyai TANAH MELAYU (MALAYSIA) sebagai tanah air meraka. Kenapa kita perlu memberi hak-hak kita kepada orang asing? Perlembagaan Malaysia sudah cukup adil bagi kesemua rakyat di Malaysia, tak kira Melayu, Cina ataupun India kesemuanya akan dibela dan diberikan pengadilan yang saksama. Pertualang Bangsa dan bayangan Dajjal patut hapuskan dan makhluk laknat ini harus ditentang sehingga dibuang negara dan dilenyapkan dimuka bumi Allah ini!...'

BERJUANGLAH! agar disaat kau menghembus nafas yang terakhir kau tersenyum dan orang lain menangis..

BERJUANGLAH! agar disaat kau menghembus nafas yang terakhir kau tersenyum dan orang lain menangis..