Followers

Wednesday, April 1, 2009

HUJAH TV9 - KUPASAN KRISIS DI PERAK

Hujah tv9. Apa yang dicakap oleh President bar council entah apa2.

Tgk rancangan hujah di tv9 malam ni mcm sembang kosong saja, tajuknya Kupasan Krisis di Perak. Perantara Prof Agus. 3 orang ahli panel Dato Shafie, Prof Shad Saleem Faruqi dan President majlis peguam.

Berhujah hanya ikut logik akal dan tafsiran sdri.Tiada hujah yang berpandu kepada mana-mana artikel undang-undang dan contoh kes. President bar council ckp mcm tak puas hati nama majlis peguam. Cakap macam orang sembang entah apa2. Prof Shad dan Dato Shafie, kedua-duanya berhujah berlandaskan artikel dan kes-kes yang pernah di bawa ke mahkamah. Jelas apa yang berlaku adalah mengikut undang-undang tubuh Perak dan Perlembagaan Negara. Ada kebenarannya berhujah dengan baik, bertaraf Profesor dan peguam. Bukan macam apa yang dicakap oleh president majlis peguam tu. Jatuh standand katanya President bar council.

1 comment:

belokkirikanan said...

sama saja bro.datuk shafie lawyer kuat umno, prof shad pulak big bossnya org kuat umno, so nak tak nak perlu menghalalkan apa yg umno buat.kalu panggil aziz bari, of course dia akan menghalalkan yg PR buat.kesimpulannya undang2 dan perlembagaan akan ditafsirkan berdasarkan fahaman politik yg penafsir bernaung/cenderung dan krisis di perak akan terus berpanjangan sampai ke pilihanraya akan datang.

Thought Of The Day

"Friendship improves happiness, and abates misery, by doubling our joys and dividing our grief...You wil always rise in life to the level of responsibility that you are willing to accept"

Selalu ada yang baru...


FOREX MARKET

FOREX MARKET

FOREX INVESTMENT

Forex exchange online.

Konsep Pelaburan Mesrawang/ jaminan modal.
Trader : Pakmie/Aris Danial
Email : Arisfx@yahoo.com
Berurusan contact +019 9947815
Sms +016 9217815


Rangkaian Traders
Malaysia ( Sabah, Serawak )
Indonesia
Brunei
Thailand
Singapore
Australia
Belanda

PERJUANGAN YANG BELUM SELESAI - DAN TAK AKAN SELESAI!

'Kenapa PaKMie memilih untuk membela MELAYU? PaKMie yakin, Allah melindungi agamanya dan agama bebas untuk semua bangsa. MELAYU hanya mempunyai TANAH MELAYU (MALAYSIA) sebagai tanah air meraka. Kenapa kita perlu memberi hak-hak kita kepada orang asing? Perlembagaan Malaysia sudah cukup adil bagi kesemua rakyat di Malaysia, tak kira Melayu, Cina ataupun India kesemuanya akan dibela dan diberikan pengadilan yang saksama. Pertualang Bangsa dan bayangan Dajjal patut hapuskan dan makhluk laknat ini harus ditentang sehingga dibuang negara dan dilenyapkan dimuka bumi Allah ini!...'

BERJUANGLAH! agar disaat kau menghembus nafas yang terakhir kau tersenyum dan orang lain menangis..

BERJUANGLAH! agar disaat kau menghembus nafas yang terakhir kau tersenyum dan orang lain menangis..